Bestuurslid Jonge Klimaatagenda & Internationaal

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst. 

Ben jij tussen de 18 en 32 jaar oud en ben jij op zoek naar meer uitdaging dan je studie/baan, en wil je echt wat betekenen voor het klimaat? Ben je geïnteresseerd in alles rond duurzaamheid en vind je het leuk hierover te praten en schrijven? Droom je van een wereldwijde duurzame toekomst in 2050? En wil je samenwerken in een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting waar veel mogelijkheden?

Solliciteer nu voor de functie van bestuurslid Jonge Klimaatagenda & Internationaal!

 

Wat doe je?

Als bestuurslid Jonge Klimaatagenda is de Jonge Klimaatagenda jouw belangrijkste document. Jij helpt deze visie werkelijkheid te laten worden, door samen met de Jonge Klimaatagenda werkgroep te kijken wat er nú nodig is vanuit de overheid om dat te laten gebeuren. Hierin werk je samen met het bestuurslid overheid en politiek. Jij zorgt ervoor dat alles wat de Jonge Klimaatbeweging doet in lijn is met dit document. Daarnaast begeleidt je de Global Partnership werkgroep.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Het aansturen van de Jonge Klimaatagenda-werkgroep en de Global Partnership werkgroep.
 • Samen met je werkgroep ons jaarlijkse Klimaatdialoog inhoudelijk voorbereiden.
 • Samen met bestuurslid Overheid & politiek inhoudelijke gesprekken voorbereiden voor ministeries, politieke partijen of andere politici.
 • Contact onderhouden met het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het Global Partnership

 

 

Wat breng jij mee?

  • Je bent geïnteresseerd en hebt kennis van de (meeste) thema’s van de Jonge Klimaatagenda of andere duurzaamheidsonderwerpen
  • Je kan verschillende ideeën en onderzoeken goed omschrijven naar interessante stukken tekst
  • Je vind het leuk om een team aan te sturen
  • Je bent georganiseerd en je gaat overzichtelijk te werk
  • Je spreekt en schrijft goed Engels
  • Je bent ongeveer 16-24 uur per week beschikbaar
  • Je bent ook doordeweeks flexibel overdag beschikbaar voor afspraken en gemiddeld 2 avonden per week beschikbaar

Spreekt bovenstaande vacature jou aan?

Enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan voor 24 augustus! De sollicitaties worden afgenomen op 29 en 30 augustus, hou hier rekening mee. 

De bestuursoverdracht start 1 oktober en loopt tot 1 november. Vanaf 1 oktober ben je elke dinsdagavond (18.30-20.30) welkom voor onze bestuursvergadering. Het nieuwe bestuur kiest uiteraard zelf een vergadermoment wat het beste uitkomt na de wissel.  Van 30 oktober (vanaf ong. 18.00 uur) tot 1 november (tot ong. 17.00 uur) hebben we bestuursoverdrachtsweekend, hou dit vrij! 

Mocht je nu alvast vragen hebben over de functie, mail dan naar jongeklimaatagenda@jongeklimaatbeweging.nl. Dan geeft het huidige bestuurslid antwoord op jouw vragen.

 

Iedereen is anders, en dat is maar goed ook! Het maakt samenwerken leuker en levert nieuwe inzichten en betere resultaten op. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedere jongere zich welkom voelt bij de JKB, ongeacht leeftijd, gender, etniciteit, religie en culturele achtergrond.