Bestuurslid Jongeren-organisaties

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst.

Ben jij tussen de 18 en 32 jaar oud en ben jij op zoek naar meer uitdaging dan je studie/baan en wil je echt wat betekenen voor het klimaat? Ben jij sociaal, geïnteresseerd in anderen en vind je het leuk mensen aan elkaar te verbinden? Wil je de achterban van de Jonge Klimaatbeweging groter maken, zodat er nog meer naar ons geluisterd wordt in de politiek? En wil jij samenwerken in een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting waar veel mogelijkheden liggen? 

Solliciteer dan nu voor de functie van Bestuurslid Jongerenorganisaties!

 

Wat doe je?

Als bestuurslid Jongerenorganisaties ben jij hoofdverantwoordelijk voor het contact met en de ondersteuning van onze aangesloten en betrokken jongerenorganisaties.

Je verantwoordelijkheden zijn:

 • Het vergroten van het netwerk van aangesloten jongerenorganisaties, met als doel het aanspreken van een zo divers mogelijke groep jongeren
 • Het onderhouden van het contact met jongerenorganisaties en het gestructureerd bijhouden hiervan
 • Het begeleiden van de werkgroep Events binnen de Jonge Klimaatbeweging
 • Het uitnodigen van aangesloten jongerenorganisaties op onze klimaatdialogen, borrels en andere events, die je samen met de werkgroep organiseerd
 • Het bezoeken en ondersteunen van (nieuwe) initiatieven van aangesloten jongerenorganisaties

 

Wat breng jij mee?

  • Je bent sociaal, geïnteresseerd in anderen en maakt gemakkelijk een praatje
  • Je bent enthousiast over verschillende onderwerpen en andere organisaties
  • Je kan sturing geven aan groep voor het organiseren van evenementen
  • Je kan overzicht houden en gestructureerd te werk te gaan
  • Je bent ongeveer 16-20 uur per week beschikbaar
  • Je bent ook doordeweeks overdag beschikbaar voor afspraken en gemiddeld 2 avonden per week beschikbaar

Spreekt bovenstaande vacature jou aan?

Enthousiast geworden over deze functie? Solliciteer dan voor 24 augustus! De sollicitaties worden afgenomen op 29 en 30 augustus, hou hier rekening mee. 

De bestuursoverdracht start 1 oktober en loopt tot 1 november. Vanaf 1 oktober ben je elke dinsdagavond (18.30-20.30) welkom voor onze bestuursvergadering. Het nieuwe bestuur kiest uiteraard zelf een vergadermoment wat het beste uitkomt na de wissel.  Van 30 oktober (vanaf ong. 18.00 uur) tot 1 november (tot ong. 17.00 uur) hebben we bestuursoverdrachtsweekend, hou dit vrij! 

Mocht je nu alvast vragen hebben over de functie, mail dan naar jongerenorganisaties@jongeklimaatbeweging.nl. Dan geeft het huidige bestuurslid antwoord op jouw vragen.

 

Iedereen is anders, en dat is maar goed ook! Het maakt samenwerken leuker en levert nieuwe inzichten en betere resultaten op. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedere jongere zich welkom voelt bij de JKB, ongeacht leeftijd, gender, etniciteit, religie en culturele achtergrond.