Als iemand met een achtergrond in duurzaamheid, had ik nooit verwacht dat ik een functie als HR-manager & Secretaris zou gaan oppakken. Toen ik solliciteerde voor bestuurslid bij de Jonge Klimaatbeweging, wilde ik eigenlijk vooral inhoudelijk bezig zijn met duurzaamheid. Maar wat een feestje is deze functie gebleken! Als HR-manager & Secretaris ben je DE sociale spil in de organisatie die de vrijwilligers en het bestuur verbindt. Je “managet” alle vrijwilligers en ondersteunt waar nodig. Dit zorgt voor een enorme diversiteit aan taken, waardoor er eigenlijk geen “gemiddelde dag in het leven van…” bestaat. Dat is ook meteen hetgeen wat deze functie zo leuk maakt!

Daarnaast haal ik veel energie uit het verantwoordelijk zijn voor onze JKB familie, het paraat staan voor alle vrijwilligers, en het samenwerken met en aansturen van de voorzitters en de secretarieel community manager. Hier ontvang ik veel waardering voor en het contact hebben met iedereen uit verschillende hoeken van de organisatie is leuk en interessant! Zo krijg ik echt mee wat er speelt, van de scholentour JKB on Tour, tot de lobby en de sociale media. Daarnaast is er ook ruimte voor leuke activiteiten met het bestuur, wat maakt dat je samen een hecht team vormt!

Ben ik dan alleen maar met vrijwilligers bezig? Nee zeker niet! Ik heb bijvoorbeeld ook veel invloed op het beleid van de JKB. Denk aan diversiteitsbeleid en wervingsbeleid. Het fijne aan de JKB is dat het een jonge, kneedbare organisatie is en jouw ideeën écht doorgevoerd kunnen worden. Daarnaast werken we met het bestuur nauw samen aan allerlei zaken: hoewel elk bestuurslid een eigen “straatje” heeft, zijn er veel mogelijkheden tot aanleggen van nieuwe (uiteraard duurzame) straten om het zo maar te zeggen. Zo kun je (indien je er tijd en zin voor hebt) inhoudelijk meedenken over duurzaamheidszaken, komen er veel sprekersopdrachten voorbij die we verdelen over het bestuur en kun je nauw samenwerken met bijvoorbeeld het bestuurslid Marketing & Communicatie om nieuwe strategieën uit te werken voor vacaturemarketing. Kortom: je kunt je HR-functie zo breed maken als je wil! 

Maar het allercoolste onderdeel van het leven van een HR-manager is natuurlijk het aannemen van nieuwe vrijwilligers en bestuursleden! Dus ik zie je graag tijdens de sollicitaties 😉

 

Vragen over de HR-manager en secretaris functie? Mail mij, Yasmijn, dan gerust!

HR@jongeklimaatbeweging.nl