Vragen over GROW

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje of bel ons, dan kunnen wij je hopelijk verder helpen!

Voor wie is GROW?

GROW is voor jongeren (16 tot en met 32 jaar) die een positieve impact willen maken in de maatschappij. Of dat nu klein of groot is, dat beslis je zelf. Wij helpen je vervolgens op weg met je project door middel van trainingen en een mentorprogramma. Je hoeft dus nog geen ervaring hiermee te hebben. Wil jij dus een maatschappelijk project starten en weet je nog niet zo goed hoe je dat moet aanpakken of kun je daar hulp bij gebruiken? Dan is GROW zeker iets voor jou!

ps. Dat project hoeft nog geen vaste vorm te hebben hoor, alleen enthousiasme is ook al genoeg om deel te nemen!

Aan welke projecten moet ik denken bij GROW?

Bij GROW ga je werken aan een maatschappelijk project waarin duurzaamheid en klimaat centraal staat. Je kunt hierbij denken aan het vergroenen van je buurt, je school, mensen bewuster maken over klimaat en nog vele andere dingen. Je mag het zo groot of klein maken als je zelf wilt. Wil je alvast wat inspiratie op doen? Bij de JKB hebben we verschillende klimaathelden die al super toffe projecten hebben opgezet. Je kunt hun verhalen hier lezen.

Ik heb nog geen ervaring met het opzetten van projecten, is dit een probleem?

Zeer zeker niet! Bij GROW beginnen we bij de basis. Tijdens de kick-off dagen besteden we daarom veel aandacht aan het leren van vaardigheden die je bij het opzetten van een project kunnen helpen. Ook na deze dagen heb je nog volop begeleiding tot je beschikking in de vorm van een mentor, groepsgenoten en experts. Twijfel je alsnog of GROW iets voor jou is, neem dan gerust contact met ons op!

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor GROW?

Je kunt je tot en met 6 juni inschrijven voor GROW. Als je dan toegelaten bent ontvang je op 12 juni meer informatie.

Moet ik betalen voor GROW?

Nee, GROW is helemaal gratis!

Hoeveel tijd besteed ik gemiddeld per week aan GROW?

Je bent gemiddeld over het halve jaar ongeveer 4 uur per week kwijt aan GROW. In de eerste maand is dit wat meer, omdat dan de kick-off dagen plaatsvinden. De mentorsessies vinden twee keer in de maand plaats en duren ongeveer een tot twee uur. Naast de mentorsessies werk je dan nog aan je project.

Ik ben op een van de kick-off dagen niet beschikbaar, is dat een probleem?

We snappen dat GROW wat tijd gaat kosten. Toch hebben we het liefst dat je er tijdens de kick-off dagen erbij bent, omdat elke kick-off dag verder gaat waar de vorige kick-off dag is geëindigd. Daarom hebben we besloten dat als je je aanmeldt voor GROW je minstens drie van de vier dagen aanwezig bent. Lukt dit wegens omstandigheden niet, neem dan even contact met ons op.

Ben ik verplicht het mentorschapprogramma te doorlopen?

Ja, als je je opgeeft voor GROW dan geef je je ook op voor het mentorprogramma. We verwachten dan ook dat je bij de mentorsessies aanwezig bent. Je kiest wel zelf in welk tempo je het mentorschapprogramma doorloopt. Indien je project snel is opgezet, dan kun je uiteraard met je mentor bespreken of je bij de volgende mentorsessies nog aanwezig bent. 

Kan ik zelf kiezen met wie ik een project start?

Ja, dat kan! Tijdens de eerste dag van de kick-off leer je de andere deelnemers kennen via speeddates. Na deze dag kun je bij ons aangeven met wie je graag een project zou willen starten. Dit kan iemand zijn die je al kent, maar ook iemand die je tijdens de speeddates hebt leren kennen. Weet je niet met wie je een project wilt starten, maar wil je wel in een groepje werken? Dan kun je dat ook bij ons doorgeven. Individueel aan een project werken mag ook.

Kan ik mijn eigen mentorgroep samenstellen?

De mentorgroepen worden door de organisatie gevormd. Hierbij wordt er rekening gehouden met de voorkeuren die zijn opgegeven over samenwerken aan een project. Om de mentorgroepen even groot te houden, zal de organisatie daarom de mentorgroepen indelen. Wel kun je zelf kiezen met wie je een project start, mocht je in een groep willen werken. De mensen waarmee je samen een project uitwerkt, zitten in dezelfde mentorgroep als jij.

Kan ik mij ook opgeven als mentor?

Jazeker! Je kunt hier meer informatie vinden over de rol als mentor en via dit formulier kun je je aanmelden. We vragen je dan om een korte motivatie en je CV. Houd er wel rekening mee dat enkele dagen al vast staan en je op die dagen dus beschikbaar moet zijn. Heb je vragen over het mentorschap, neem dan gerust contact met ons op.

Ik denk dat ik een interessante training kan geven voor GROW, wie kan ik daarover contacteren?

Wat leuk dat je een training wilt geven bij GROW! Stuur ons even een mailtje naar grow@jongeklimaatbeweging.nl met daarin een korte inhoud van de training en wie je bent. Dan kijken wij of dit bij GROW past en of we nog een plekje hebben. 

Waar wordt GROW gehouden?

De kick-off dagen van GROW vinden geheel online plaats. Indien je je aanmeldt voor GROW krijg je van ons een uitnodiging voor MS Teams. Waar de mentorsessies plaatsvinden spreek je onderling af met je mentorgroep – de coronamaatregelen in acht houdend. Wanneer het mentorprogramma ten einde loopt organiseren we nog een ‘oogstfeest’, ofwel de terugkomdag, waarin we van elkaar horen met welke projecten we aan de slag zijn gegaan. We hopen dat deze dag op een locatie kan plaatsvinden.

Door wie wordt GROW georganiseerd?

GROW is opgezet door de Jonge Klimaatbeweging in samenwerking met Oxfam Novib. Het project wordt gesubsidieerd door de Europese Unie.

Contact

Jai Tjin-A-Ton

Jai Tjin-A-Ton

Bestuurslid Projecten

Meer informatie?