Mentorprogramma GROW

Na de kick-off gaat het mentorprogramma van GROW echt van start. In een halfjaar werk je samen met je groepje – of individueel als je dat liever hebt – je project uit. Je ziet je mentorgroep één keer in de twee weken onder begeleiding van een vaste mentor. Deze mentor begeleidt jullie het hele mentorprogramma lang. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met andere experts in contact te komen die jou op een specifiek punt binnen je project kunnen helpen. Je blijft ook in contact staan met de andere deelnemers, zodat jullie van elkaar kunnen leren. Na een half jaar pluk je de vruchten van je project. Je komt dan met alle deelnemers bij elkaar en je presenteert je project: Het oogstfeest.

Wanneer en hoe leer je?

De data van de mentorsessies staan niet vast. Je bespreekt namelijk onderling met je mentorgroep welke datum jullie het beste uitkomt. De mentorsessies zullen ongeveer één keer in de twee weken plaatsvinden. Deze zullen waarschijnlijk online zijn, maar ook dit bespreek je met je mentorgroep.

Wat leer je?

Tijdens het mentorprogramma ga je aan de slag met het opzetten van een maatschappelijk project dat jij leuk vindt. Aan het begin van het mentorprogramma stel je daarvoor eerst enkele leerdoelen op waarbij je nadenkt over wat jij graag wilt leren tijdens GROW. Wanneer je aan de slag gaat met je project word je begeleid door een vaste mentor. Deze mentor helpt je met het opzetten van je project en leert je de methode design thinking. Design thinking is een vorm van ontwerpen en ontwikkelen waarbij de gebruiker of doelgroep centraal staat. Hierbij evolueer je snel van een idee naar een prototype. Belangrijk bij deze methode is het inleven in je doelgroep en deze inzichten gebruiken om zo je idee bij te schaven en uit te testen. Je mentor zal je hierin begeleiden en coachen om zo ervoor te zorgen dat jij het meeste uit de training en het mentorprogramma haalt.

Met wie leer je?

Op de eerste dag van de kick-off leer je de andere deelnemers kennen via speeddates. Na dit speeddaten vragen we je met wie je graag een project zou willen starten. Dit kan iemand zijn die je al kent, maar het kan ook iemand zijn die je net hebt ontmoet. De keus is aan jou. Op basis van wat je aan ons hebt doorgegeven, maken wij mentorgroepen. Weet je niet met wie je wil samenwerken, dan kun je ons vragen om je met iemand te matchen. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om individueel aan de slag te gaan. De mentorgroep zal ongeveer uit acht deelnemers bestaan. In deze mentorgroep zullen er verschillende groepjes of individuen zijn die met een ander project aan de slag gaan. Iedereen in de groep wordt begeleid door een vaste mentor. Je hebt ook de mogelijkheid om met experts te praten die jou specifiek met (een onderdeel van) je project kunnen helpen.

 

Contact

Jai Tjin-A-Ton

Jai Tjin-A-Ton

Bestuurslid Projecten

Meer informatie?