GROW

Het opzetten van een webshop met duurzame spullen, het bouwen van kartonnen tentjes voor op festivals of een groene muur laten bouwen bij je school. Onze klimaathelden hebben al allerlei verschillende toffe projecten opgezet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat komt er allemaal bij zo een project kijken? En welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Dat kun je allemaal zien, doen en ervaren tijdens GROW!

 

Wat is GROW?

Tijdens GROW bedenk je wat jij graag zou willen doen om een positieve impact achter te laten in de maatschappij. Dit project werk je vervolgens – samen of alleen – uit. In de kick-off leren wij jou de meest essentiele skills en vaardigheden die je daarbij nodig hebt. Vervolgens start een mentorprogramma van een half jaar waarin experts jou en je groep begeleiden bij het uitwerken van het project. Tijdens de kick-off en het mentorprogramma ontwikkel je dus jezelf op het gebied van projectmanagement, maar verdiep je je ook in het klimaat en de verandering daarvan, leer je nieuwe mensen kennen en ben je bezig met persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden we je een groot netwerk van allerlei jongeren die ook bezig zijn met hun eigen project. Zo leer je van professionals, maar ook van elkaar. Heb je nog geen idee welk project je zou willen doen? Geen probleem, ook daar helpen we je mee!

 

Waarom GROW?

Klimaatverandering kent geen grenzen. In Europa, in Nederland, over de hele wereld hebben mensen last van klimaatverandering. In zuidelijke landen, zoals Bangladesh, Uganda, Pakistan hebben ze al veel langer last van de gevolgen van klimaatverandering. Extreem weer dwingt nu al elk jaar 20 miljoen mensen te verhuizen, bijvoorbeeld door een stijgende zeespiegel of de impact van droogte. Klimaatverandering is dus een wereldwijd probleem. Kwetsbaren die hier niet zelf aan hebben bijgedragen worden vaak het slachtoffer. Met GROW willen we jongeren bewust maken over de verbondenheid en de effecten die klimaatverandering heeft op andere landen en mensen.

Tegelijkertijd willen met GROW jongeren inspireren en op weg helpen om zelf een positief verschil te maken in hun eigen omgeving wat betreft het klimaat. Klein beginnen kan namelijk een grote impact hebben. Als JKB weten we dan ook dat jongeren ontzettend veel potentie hebben om de wereld te veranderen. Maar we merken dat veel jongeren (nog) niet weten hoe. Met GROW willen we daarom jongeren empoweren en zelfvertrouwen geven om een impact te maken op hun omgeving. Kun jij dat wel gebruiken, dan is GROW zeker iets voor jou. We willen je namelijk op weg helpen en dit doen we door middel van vaardigheidstrainingen, interessante sprekers, een mentorprogramma onder begeleiding van experts en een heel groot netwerk van jongeren. Zo bieden we jou de ideale mogelijkheid om een project uit te voren dat je leuk lijkt! Jongerepartcipatie staat dan ook centraal bij GROW. Of het nu een groot of een klein project is, wij helpen jou en je project met groeien. Van zaadje tot boom.

 

Wanneer is GROW?

GROW begint met een kick-off van vier ochtenden en loopt daarna door in een mentorprogramma van een half jaar. De kick-off vindt plaats in de ochtenden van zaterdag 19 juni, zondag 20 juni, zaterdag 26 juni en zaterdag 3 juli. Als je je opgeeft voor GROW verwachten we dat je bij minstens drie van de vier dagen aanwezig bent. De ochtenden beginnen om 10.00u en eindigen om 14.00u en zijn geheel online. Het mentorprogramma vindt één keer in de twee weken plaats. Deze data staan niet vast en bespreek je onderling met je mentorgroep. Ook bij het mentorprogramma verwachten we dat je bij de sessies aanwezig bent.

Contact
Jai Tjin-A-Ton

Jai Tjin-A-Ton

Bestuurslid Projecten

Meer informatie?