Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Proost, op het klimaat!

Wil je iets doen voor het klimaat, maar weet je niet waar je moet beginnen? Say no more! Je kunt al helpen door simpelweg één keer per maand je laatste biertje van de avond te laten staan. Of drie, of meer. ? Tientallen vrijwilligers van de Jonge Klimaatbeweging zetten zich in voor ambitieus klimaatbeleid. Met jouw hulp kunnen we nog meer bereiken!

Laat geld rollen – zo rollen wij

De JKB werkt aan twee hoofddoelen. In het ene doel staan jongeren centraal. We willen namelijk onze klimaatkennis verspreiden en zo veel mogelijk jongeren betrekken bij de klimaatbeweging. Het andere doel draait om politiek. Hier willen we beleidsplannen beïnvloeden en zo zorgen voor een duurzaam Nederland.

Dit werk kost geld en daarom hebben we jou nodig. Lees hieronder wat we zoal met jouw steun doen.

Laat een biertje staan (€ 3) en steun ons kennisplatform

Kennis is waardevol, maar níét onbetaalbaar. Met de prijs van een biertje help je de JKB met het verspreiden van klimaatkennis. Je betaalt dan bijvoorbeeld mee aan de hosting van onze website en aan campagnes op social media. En wie heeft er nog nooit spijt gehad van dat ene laatste biertje? Laat hem voortaan staan en doneer maandelijks € 3.

Laat twee biertjes staan (€ 6) en betaal voor social ads waaarmee we 5000 mensen bereiken

Doneer je twee biertjes per maand? Dan kunnen we met jouw donatie in een jaar 5000 mensen bereiken buiten onze bubbel. Dit doen we via advertenties op social media. De reden is duidelijk: om het klimaat te redden, moeten zoveel mogelijk mensen meedoen. We adverteren dus om het geluid van jongeren te laten horen aan een breed publiek.

Laat drie biertjes staan (€ 9) betaal zo voor een klimaatles op een mbo-school

De JKB ziet dat mbo-studenten te weinig betrokken worden bij het klimaatdebat. Daarin brengen wij graag verandering. In onze klimaatlessen vertellen wij over klimaatverandering, klimaatactie en duurzaamheid. En we luisteren naar de zorgen van de studenten. Hun verhaal gebruiken wij als input voor gesprekken met de politiek. De JKB gaf al les aan 1750 studenten en met jouw hulp bereiken we nog meer. Met een donatie van drie biertjes betaal je elk kwartaal voor een klimaatles aan ongeveer 20 mbo-studenten.

Geen bier drinker? Geen probleem! Je kunt ook gewoon je wijntje of frisje laten staan. ?

Laat een biertje staan en support ons.

Uiteraard kun je jouw maandelijkse donatie op elk moment stop zetten. Stuur ons dan een mailtje en we regelen het zo snel mogelijk voor je.

Heb je vragen of wil je graag eenmalig doneren? Kijk dan hier.