Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Klimaatles: op weg naar een duurzame toekomst!

 

Een leuke, interactieve workshop voor MBO studenten door heel Nederland.

Klimaatverandering heeft invloed op de toekomst van iedereen, zeker op die van jongeren. Nu als student, maar ook in het werkende leven kunnen er problemen ontstaan, zoals een tekort aan grondstoffen (voor bijvoorbeeld telefoons) of veiligheidsrisico’s door grote hitte of overstromingen. We kunnen je heel veel vertellen over wat er allemaal mis kan gaan, maar wij gaan tijdens deze klimaatles liever in gesprek over wat jij, op je eigen manier, kan doen om dit te voorkomen!

Wat kan jij als student (of docent) doen? Wat gaat er veranderen in jouw werkveld? Hoe zorgen we ervoor dat ook bedrijven en overheden gaan veranderen? Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Praat mee en laat je stem horen!

Ben jij MBO-student? Klik hier!

Lijkt het jou leuk om zo’n klimaatles te volgen? Tof! We komen graag langs.

Je krijgt bezoek van 2 gastdocenten die 2 lesuren overnemen. Door middel van spellen, opdrachten en gesprekken ga je op zoek naar hoe jij in jouw dagelijks leven, stage en werk postieve invloed kan hebben op het klimaat, want dat kunnen we allemaal! Dit doe je niet alleen: je werkt samen met de gastdocenten en jouw studiegenoten. Aan het einde van de les kijken we ook naar hoe je invloed kan uitoefenen op de beslissingen die er (in de politiek) over klimaat worden gemaakt.

Hoe jij kan helpen!
Wij organiseren natuurlijk de les, en de kosten zijn voor de school. Jij kan ons helpen door op school te laten weten dat je graag een JKB gastles zou willen. Benoem het bijvoorbeeld eens bij je Burgerschap docent! Of mail ons jouw school en opleiding, dan pakken wij het op!

Docent op een MBO-school? Lees hier meer!

Bent u geïnteresseerd in klimaatlessen voor uw klas(sen)? Dat horen we graag! Tijdens de workshop gaat de klas door middel van spellen en opdrachten op zoek naar hoe zij invloed kunnen hebben in hun dagelijks leven, stage of werk en in de maatschappij.

Praktisch zaken

  • Wij zorgen voor het materiaal en twee enthousiaste gastdocenten;
  • De workshop zal zo’n twee uur duren;
  • De gastdocenten verzorgen de les, de docent is aanwezig om eventueel bij te sturen en orde te bewaken wanneer nodig;
  • De les komt het best tot zijn recht in een lokaal waar studenten in groepen kunnen zitten.

Kosten
De Jonge Klimaatbeweging is een vrijwilligersorganisatie en maakt geen winst. We zijn voor onze inkomsten afhankelijk van projecten, subsidies en donaties. Om deze reden hebben we 3 opties voor onderwijsinstanties om onze gastlessen te kopen en de Jonge Klimaatbeweging te steunen.

Basispakket – €50 per gastles
Hiermee vergoedt u de onkosten die de Jonge Klimaatbeweging maakt om de gastles te verzorgen. We rekenen een reiskostenvergoeding van €25 per gastdocent per les.

Pluspakket – €100 per gastles
Hiermee vergoedt u de onkosten die de Jonge Klimaatbeweging maakt om de gastles te verzorgen. Daarnaast draagt u bij aan de verdere ontwikkeling van ons educatieaanbod en financiert u de (door)ontwikkeling van nieuw lesmateriaal.

Premiumpakket – €250 per gastles
Hiermee vergoedt u de onkosten die de Jonge Klimaatbeweging maakt om de gastles te verzorgen. Daarnaast draagt u bij aan de verdere ontwikkeling van ons educatieaanbod. Ook steunt u ons als vrijwilligersorganisatie bij het organiseren van evenementen, zoals Klimaatdialogen en het faciliteren ons Klimaatpanel.

 

Geïnteresseerd? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij binnenkort contact op!

Wil jij graag gastdocent worden?

Wil jij graag het (positieve) gesprek aan gaan met jongeren en ze inspireren om in actie te komen tegen klimaatverandering? Wordt dan gastdocent!

Heb jij een passie voor het klimaat en duurzaamheid en ben jij tussen de 16 en 32 jaar oud? Dan zijn wij op zoek naar jou! Ervaring met lesgeven is niet nodig, wij verzorgen trainingsdagen om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal om deze gesprekken te faciliteren.

Je geeft een gastles altijd met z’n tweeën en we plannen je zoveel mogelijk in bij een onderwijsinstelling dicht bij jou in de buurt.  We vergoeden natuurlijk wel je reiskosten.

Wat wij van jou vragen? Je tijd & enthousiasme!

Ben je geïnteresseerd? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij binnenkort contact met je op!

Waarom geeft JKB On Tour een klimaatles?

Wij zagen dat de MBO-student te weinig betrokken wordt bij het klimaatdebat. En daar brengen wij graag verandering in, daarom hebben we deze gastlessen voor hen ontwikkeld. De missie van de Jonge Klimaatbeweging is om alle jongeren tussen de 16 en 30 jaar een stem te geven in het klimaatdebat. We vertellen jongeren graag meer over klimaatverandering, klimaatactie en duurzaamheid, maar zijn ook benieuwd naar wat zij te vertellen hebben. De meningen, vragen en opmerkingen van de studenten gebruiken we als input voor gesprekken met de politiek.

> 1750

studenten bereikt

>100

klimaatlessen gegeven

20

scholen die al meededen

Sfeerimpressie van de workshop

Vragen? Stel ze hier!

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactpersoon

Vragen, of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op!

Marlou Duchâteau

Marlou Duchâteau

Bestuurslid Projecten

JKB on Tour wordt mede mogelijk gemaakt door