Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

ONZE MISSIE

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waarin jongeren meepraten over hun eigen toekomst en goed zorgen voor de aarde niet meer dan logisch is. We strijden voor een toekomstbestendige samenleving waarin rechtvaardigheid en empathie centraal staan.

We vertegenwoordigen de stem van jongeren in het klimaatdebat namens meer dan vijftig diverse jongerenorganisaties. Door in gesprek te gaan met politici en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

in het kort

De Jonge Klimaatbeweging is gebaseerd op een duidelijk idee: jongeren verdienen een stem om hun eigen duurzame toekomst vorm te geven. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering. De besluiten van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet.

Maar in onze samenleving ligt de wereld van morgen in handen van de politici, beleidsmakers en het bedrijfsleven van vandaag. Juist daarom is het noodzakelijk dat onze stem gehoord wordt. De noodzaak van klimaatactie is niet links of rechts, progressief of conservatief. Op een positieve manier betrekken we iedereen bij de overgang naar een duurzamere wereld. 

Door namens onze achterban in gesprek te gaan met politici, beleidsmakers en het bedrijfsleven geven we jongeren een stem in hun eigen toekomst. 

In alles wat we doen, denken en zeggen staat de stem van jongeren in het klimaatdebat centraal.

Klimaatrechtvaardigheid

Klimaatverandering raakt iedereen, maar niet iedereen even hard. Jongeren willen een toekomst waarin alle mensen hulp krijgen om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Toekomstbestendigheid

Volgende generaties moeten nooit meer bang zijn voor hun toekomst. De langetermijngevolgen van politieke acties moeten altijd meegenomen worden.

Empathie

Voor iedereen zijn de gevolgen van de klimaatcrisis anders. We kijken niet alleen naar wat het met ons doet, maar voelen ook mee met de ander.

z

Deelname van jongerenorganisaties

We laten de stem horen van alle jongerenorganisaties die zich bij ons hebben aangesloten.

w

In gesprek

We hebben het meeste aan daden, niet aan woorden. Maar om daar te komen, zullen wij altijd om tafel gaan met iedereen die onze missie deelt.

1

Politiek neutraal

Jongeren stemmen op politieke partijen van links tot rechts, die progressief of conservatief zijn. Wij geloven dat de klimaatcrisis iedereen aangaat. Daarom kunnen we ook met iedereen aan de oplossingen werken.

“Ze geven hun eigen én komende generaties een krachtige stem. Een stem die schreeuwt om duurzame verandering.”

– Juryrapport Trouw duurzame 100 2020

Samen voor het klimaat

Samen staan we sterker dan alleen. De Jonge Klimaatbeweging is niet de enige organisatie die zich zorgen maakt over de toekomst van de aarde voor jongeren.