Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

#ikreisanders

Vliegen: we doen het allemaal. Of je nu reist voor werk, familie of vakantie: het vliegtuig is vaak de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om je bestemming te bereiken. Maar helaas is vliegen ook de meest milieubelastende manier van reizen. De luchtvaart is één van de snelst groeiende uitstoters van broeikasgassen en zal in 2050 naar verwachting verantwoordelijk zijn voor 22% van de globale CO2 uitstoot. Toch wordt vliegen vanuit overheden gestimuleerd met subsidies en belastingvrijstellingen.

Het huidige luchtvaartbeleid staat haaks op onze toekomstvisie voor 2050, waarin klimaatneutraal reizen de nieuwe norm is. En er is een beter alternatief: met de juiste investeringen zou het grotendeel van de Europese vluchten vervangen kunnen worden met een efficiënt netwerk van milieuvriendelijkere vervoermiddelen, zoals de trein en bus. Daarom komen we in actie voor een Europees transportbeleid waarin duurzaamheid centraal staat.

Gedurende de campagne willen wij zo veel mogelijk jongeren activeren de volgende belofte te tekenen “Voor mijn volgende vakantie ga ik serieus alternatieven voor vliegen bekijken. Als het qua prijs en gemak vergelijkbaar is met vliegen, beloof ik een duurzaam alternatief te kiezen.” Teken jij ook?

Verder zijn wij enorm benieuwd hoe jij anders reizen. Laat het ons weten en inspireer anderen door de hashtag #ikreisanders te gebruiken op sociale media.

Contactpersoon

Vragen, of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op!

Morris Vlijm

Morris Vlijm

Bestuurslid Marketing & Communicatie