💚 Hey jij! Wil jij ook graag meer doen voor het klimaat, en dat samen met een grote groep andere jongeren? Bekijk onze vacatures!

💚 Wil jij je ook inzetten voor het klimaat? Bekijk de vacatures!

Jonge Klimaattop 2017

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseerden we de Jonge Klimaattop 2017 in Arminius Rotterdam. Ruim 200 jongeren woonden diverse presentaties, workshops en thematische break-out sessies bij. Hoe ziet onze maatschappij er in 2050 uit? Wat is de impact van klimaatverandering op onze manier van wonen en werken of het voedsel dat we eten? Het is slechts een greep uit de vragen die centraal stonden tijdens deze inspirerende dag. Het resultaat van de break-out sessies, gericht op de thema’s wonen, werken, mobiliteit, onderwijs en voeding kun je lezen en bekijken in de Jonge Klimaatagenda. Het volledige programma vind je hier.

Het organiseren van een Jonge Klimaattop en schrijven van een Jonge Klimaatagenda was onze reactie op de Energieagenda van 2016. De Energieagenda is door de Nederlandse overheid opgesteld om de Parijsdoelen te behalen. Deze agenda vonden wij echter nog lang niet ambitieus genoeg, daarom zijn we met een jongerenversie gekomen! De Nederlandse Klimaatgezant Marcel Beukeboom en de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de VN hebben onze agenda ontvangen tijdens de Jonge Klimaattop. Een maand later hebben de Jongerenvertegenwoordigers deze aan diverse politici overhandigd tijdens de Internationale Klimaattop (COP23) in Bonn.

Wij bedanken onze partners