Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Kies voor Klimaat

Op 17 maart kunnen we weer naar de stembus. We kiezen dan wie er de komende vier jaar namens ons het land gaat besturen. In die tijd moeten belangrijke keuzes gemaakt worden om de klimaatcrisis tegen te gaan. Maar waar staan de politieke partijen dan precies voor? Samen met Grootouders voor het Klimaat laten we alle kiezers die klimaat belangrijk vinden, zien wat er allemaal te kiezen valt.

Klimaatkandidatendebat

Er zijn veel politieke partijen die zich voor klimaat in willen zetten. Binnen die partijen heb je mensen die zich extra inzetten voor de klimaatcrisis. De Jonge Klimaatbeweging heeft daarom van gevestigde partijen van links tot rechts de politici uitgekozen die zich in het bijzonder inzetten voor klimaat: de Klimaatkandidaten. Dit zijn mensen met veel kennis over het klimaatvraagstuk, die ook echt de stap extra zetten en zich hard maken voor goed klimaatbeleid.

Deze politici zijn in discussie gegaan met elkaar tijdens het Klimaatkandidatendebat, live vanuit Studio Westhaven. In verschillende rondes hebben de politici tegen elkaar gedebatteerd en is ze het vuur aan de schenen gelegd in het Vragenvuur. Maar de klimaatcrisis los je niet alleen op. Dus zochten de kandidaten ook toenadering tijdens de Duurzame Dates.

Kijk het Klimaatkandidatendebat terug en zie wat de Klimaatkandidaten en hun partijen de komende jaren voor klimaatplannen hebben. Zo kun jij zelf bepalen hoe jij gaat kiezen voor klimaat op 17 maart.

Contactpersoon

Vragen? Neem gerust contact op

Maartje Bregman

Maartje Bregman

Bestuurslid Marketing & Communicatie

Samenwerking Grootouders voor het Klimaat

Deze verkiezingen trekken wij samen met Grootouders voor het Klimaat op. Wij zetten ons als jongeren in omdat we zorgen hebben voor onze eigen toekomst en die van onze generatiegenoten, zij vanwege hun zorgen voor de toekomst van hun kleinkinderen. Samen zijn we verenigd in ons doel om de klimaatcrisis tegen te gaan, voor een leefbare toekomst voor iedereen.

In oktober 2020 zijn we samen in de Trouw geïnterviewd.

Ik wil voor klimaat kiezen!

Maar hoe doe ik dat? Kom meer te weten over de klimaat- en duurzaamheidsplannen van de politieke partijen, de plannen van de Klimaatkandidaten en het 10-puntenplan van de Grootouders voor het Klimaat op onze website kiesvoorklimaat.nu

Het Klimaatkandidatendebat werd mede mogelijk gemaakt door: