Klimaatdialogen

Op zaterdag 30 maart zal de eerste Klimaatdialoog van 2019 plaatsvinden. Hierbij werken we toe naar de herlancering van de Jonge Klimaatagenda in oktober. Wil jij namens jouw jongerenorganisatie meedoen op zaterdag 30 maart? Neem dan contact op met Mark  (jongerenorganisaties@jongeklimaatbeweging.nl). Hij is ons bestuurslid Jongerenorganisaties.

De klimaatdialogen zijn hét moment waarop we met onze aangesloten en betrokken jongerenorganisaties in gesprek gaan over de Jonge Klimaatagenda, onze gezamenlijke visie op 2050. Tijdens deze Klimaatdialogen kijken we welke aanscherpingen of wijzigingen er nodig zijn om de Jonge Klimaatagenda zo relevant en urgent mogelijk te houden.

 

We doen dit door middel van brainstorm- en input sessies voor elk van de vijf thema’s apart. De vijf thema’s zijn wonen, werken, voeding, educatie en mobiliteit. Tijdens deze klimaatdialoog wordt de conceptversie van de Jonge Klimaatagenda 2019 aan de jongerenorganisaties voorgelegd. De sessies worden begeleid door facilitators; dit zijn professionals die vaker zulke sessies begeleiden.

Het einddoel van de klimaatdialoog is om de puntjes op de i te zetten van de nieuwe Jonge Klimaatagenda! Deze zal groots gepresenteerd worden in oktober 2019.

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan hier voor het programmaboekje van de afgelopen Klimaatdialoog van zaterdag 13 oktober 2018.  Dit geeft een goede weergave over hoe deze dag eruit ziet.

Wil jouw jongerenorganisatie ook graag langskomen op een van de Klimaatdialogen?

Dan kun je je aansluiten bij de Jonge Klimaatbeweging door de JKA te onderteken. Wel meepratenmaar nog even niet ondertekenen? We gaan graag met je in gesprek. Stuur via onderstaande knop een mailtje naar Meike Go, ons bestuurslid Jongerenorganisaties.

Fotoalbum

Contactpersoon

Mark Damen

Mark Damen

Bestuurslid Jongerenorganisaties

Meer informatie

  • Neem contact op met Mark voor meer info of als je je wilt opgeven voor de Klimaatdialogen.