Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Expeditie Spitsbergen

Om klimaatverandering een gezicht te geven organiseert poolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom samen met financieel expert Anita De Horde voor de tweede keer een exclusieve expeditie naar Spitsbergen. Spitsbergen 2.0 is een urgente call for action waarbij de poolreizigers vooral de fragiliteit en schoonheid van onze planeet willen laten zien en wat we op het punt staan te verliezen.  

De expeditie Spitsbergen 2.0 staat geheel in het teken van de wetenschap, namelijk de urgentie om de opwarming van de aarde te beperken met maximaal 2 tot 1,5oC . De deelnemende partijen bestaan vooral uit financiële instellingen, bedrijven en organisaties die een rol spelen binnen het thema duurzaam wonen. De partijen zijn zorgvuldig bij elkaar gebracht om onder meer oplossingen te bedenken voor het ontzorgen van woningeigenaren in de energietransitie. Onze voorzitter Linde Nieman mag namens de Jonge Klimaatbeweging en daarmee de generatie Nederlandse jongeren deelnemen aan de expeditie

Van 23 tot 27 april 2018 worden de deelnemers worden tijdens de expeditie geïnspireerd door de prachtige maar kwetsbare natuur en maar ook gevoed met informatie over klimaatverandering. Ook gaan de expeditieleden bijdragen aan wetenschappelijk veldwerk. Ze gaan o.a. het albedo van het ijs meten, en monsters nemen van zeewater om de vermenging van zoet en zout water te kunnen registreren.