Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Kies voor klimaat

Vincent Verouden, NSC #9

Vincent Verouden

Mijn naam is Vincent Verouden, ik ben kandidaat (op plaats #9) voor Nieuw Sociaal Contract bij de Europese verkiezingen. Ik kom uit Weert (Limburg), heb econometrie gestudeerd in Tilburg en werk nu al een tijd in Brussel, bij de Europese Commissie. In Brussel hou ik mij bezig met concurrentiebeleid en staatssteun aan bedrijven, ook op het vlak van energie en klimaat.

Als Europarlementariër wil ik mij richten op een duurzame ontwikkeling van de Europese en Nederlandse economie. De verschillende transities (op het vlak van klimaat, energie en milieu) zijn hard nodig, we kunnen er niet om heen. De doelstelling van Parijs willen we halen. Maar we moeten er goed op letten dat het allemaal haalbaar en betaalbaar blijft voor burgers en bedrijven. En hier knelt soms het schoentje. Klimaatbeleid, zowel Europees als nationaal, moet meer oog hebben voor de effecten van dit beleid op de verschillende groepen mensen in de samenleving. En ook meer oog voor de industrie. Momenteel heeft deze niet alleen te maken met de klimaatdoelstellingen en duurdere energie, maar ook nog eens met concurrentie uit Amerika en China. Laten we vermijden dat industrieën wegtrekken uit Europa want dit gaat alleen ten koste van de werkgelegenheid en het helpt het klimaat totaal niet vooruit. Met mijn Europese ervaring heb ik een brede kijk op wat op dit vlak zowel nodig als mogelijk is.

Ik hoop op jullie steun!