Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

De Jonge Klimaatbeweging: “Demonstratierecht moet beschermd worden”

26 jan, 2023 | Actueel, Persberichten

Donderdagochtend zijn 6 klimaatactivisten opgepakt op verdenking van het oproepen tot een demonstratie. Wij zijn hier enorm van geschrokken. Wij maken ons al jaren hard voor het klimaat en voelen ons dan ook zeer persoonlijk verbonden met onze mede-klimaatactivisten.

Het klimaat is voor ons allen de topprioriteit. Ondanks dat de Jonge Klimaatbeweging de voorkeur geeft aan het in gesprek blijven en de diplomatieke aanpak, snappen wij ook heel goed dat voor anderen soms meer ingrijpende manieren van verandering teweeg brengen de beste manier lijkt. Vredige ongehoorzaamheid hoort bij transities. Zaterdag staan wij met een brede coalitie solidair met Extinction Rebellion vlakbij de snelweg.

Omslagfoto van Greenpeace door Marten van Dijl

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws