Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Doe mee met het Jonge Klimaatpanel!

6 apr, 2020 | Actueel

Wil jij impact hebben op de klimaatplannen van Nederland? Word dan lid van het Jonge Klimaatpanel van de Jonge Klimaatbeweging en geef elke maand online je mening over duurzaamheid en klimaat! Jouw frisse blik is hard nodig voor de overgang naar een duurzame toekomst. 

Ben jij tussen de 16 en 32 jaar? Stop jij jouw mening niet onder stoelen of banken? En denk jij graag mee over het klimaat? Meld je dan snel aan voor het Jonge Klimaatpanel via deze link!

Ben jij een echte klimaatexpert of weet jij eigenlijk vrij weinig over duurzaamheid? Dat maakt niet uit! Elke jongere is verschillend en ieder van ons heeft weer andere ideeën, maar allemaal hebben we een frisse blik op een duurzame toekomst. Door onze patroon-doorbrekende ideeën te verenigen, kunnen we bouwen aan een inclusieve, duurzame toekomst! Kennis van duurzaamheid is dus geen vereiste voor deelname aan het Jonge Klimaatpanel.

 

Waarom deelnemen?

Jouw stem is heel belangrijk in het klimaatdebat. De klimaatplannen van nu zijn namelijk de realiteit van morgen. We moeten nu duurzame plannen maken voor de komende tientallen jaren over hoe we bijvoorbeeld op een duurzame manier willen wonen, reizen en eten. Wij, jongeren moeten het langst met deze keuzes leven, dus is het van groot belang dat jouw ideeën voor een duurzame toekomst worden meegenomen.

 

Impact

De Jonge Klimaatbeweging zorgt ervoor dat jouw stem wordt gehoord in Den Haag. Zo nemen wij jouw mening mee naar de Tweede Kamer en laten we de jongerenstem luid klinken tijdens de verkiezingen. Eerder hebben wij de stem van de jongeren vertegenwoordigd aan de tafels van het Klimaatakkoord en in samenwerkingen met ministeries.

 

Aanmelden

Meld je nu aan voor het Jonge Klimaatpanel via deze link. Het verschil maken was nog nooit zó makkelijk!

 

Vragen of suggesties

Heb je nog vragen over het Jonge Klimaatpanel of suggesties voor de invulling? Neem dan contact met ons op via

 

 

 

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws