Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Een klimaatplan waar iedereen aan mee kan doen: de JKB en partners lanceert de Eerlijke Klimaatagenda

9 jun, 2021 | Actueel

Met de klimaatplannen die de overheid nu gemaakt heeft, halen we de gestelde doelen niet. Er moet dus meer beleid te komen om te zorgen dat wij en de volgende generaties niet met grote problemen zitten. Ambitieuzer klimaatbeleid is nodig: we moeten sneller. Maar iedereen moet ook mee kúnnen in de transitie. Hierbij is het belangrijk dat het beleid eerlijk is voor iedereen. Klimaatrechtvaardigheid is onmisbaar in de duurzame transitie. Hier zijn we niet alleen in. Samen met andere milieu(organisaties), werkgevers, vakbonden, hoogleraren en bestuurs lanceren we daarom vandaag de Eerlijke Klimaatagenda.

De belangrijkste thema’s van het plan zijn economisch herstel na de coronacrisis, het aanpakken van de klimaatcrisis én het aanpakken van de toenemende ongelijkheid. De voorstellen in de kern: een scholingsplan voor 60 duizend groene banen, het isoleren van ruim 400 duizend tochtige woningen van mensen met een lager inkomen, meer groen en elektrisch deelvervoer in achterstandswijken, en het creëren van 82 duizend hectare nieuwe natuur vooral in lagere inkomenswijken.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws