Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Jonge Klimaatbeweging naar COP24

7 dec, 2018 | Actueel, JO

Vandaag vertrokken we naar de COP24 in Polen. De grote klimaatconferentie waar de komende twee weken regeringsleiders vanuit heel de wereld gaan praten over de manier waarop we de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden. 

Onder de noemer COPop! (samen met DWARS, JMA en Green Tickets) willen wij met deze reis laten zien dat het belangrijk is méér aandacht te besteden aan de grote klimaatimpact van mobiliteit. Omdat de luchtvaartsector nog altijd geen onderdeel van de internationale klimaatonderhandelingen vormt zal COPop! in Polen een manifest aanbieden aan betrokken politici, om zo aandacht te vragen voor deze olifant in de internationale klimaatkamer.

Vanmorgen vertrokken we op Amsterdam Centraal. NS Internationaal directeur Heike Luiten, Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) en Freek Kallenberg (Manager Campagnes van Milieudefensie) waren aanwezig om ons te steunen.

Door te reizen per openbaar vervoer in plaats van met het vliegtuig, wordt meer dan 14 ton CO2-uitstoot bespaard. Onderweg in de trein van Amsterdam naar Berlijn zullen de 35 jongeren samen met een aantal jonge medewerkers van de NS werken aan plannen voor de toekomst van duurzame mobiliteit.

#ikreisanders

De reis is ook het startshot van de #ikreisanders campagne. Waarin we de voordelen van alternatieven voor vliegen laten zien en jongeren vragen vaker het vliegtuig te laten staan, in plaats daarvan de trein of bus te pakken.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws