Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Leer het nieuwe bestuur kennen!

20 dec, 2020 | Actueel

Sinds november heeft de Jonge Klimaatbeweging officieel een nieuw bestuur! Met trots hebben we het stokje overgenomen van het bestuur 19/20. We willen hen natuurlijk onwijs bedanken voor hun inzet afgelopen jaar! Een aantal van hen kun je ook dit jaar nog in het bestuur vinden, maar we zijn ook met een hoop nieuwe gezichten. We stellen ons daarom graag aan jullie voor!

Werner Schouten, voorzitter:

“Na een ontzettend leuk en turbulent bestuursjaar, voelde ik nog dat ik de passie, de energie en de ideeën had om nog een jaar te knallen. Naast het voorzitterschap van de JKB studeer ik sinds september Global Business and Sustainability aan de Erasmus Universiteit. Mijn dagen beginnen en eindigen dus echt met klimaat en duurzaamheid.”

Yousef Assad, Bestuurslid Politiek & Overheid:

“Ik ben Yousef. De nieuwe vicevoorzitter en bestuurslid Politiek & Overheid van Jonge Klimaat Beweging. Ik ga mij inzetten om de vergeten stem van de jongeren te vertegenwoordigen omtrent het klimaatprobleem. De jongeren van nu mogen de problemen van het klimaat over tientallen jaren niet ondervinden. De Klimaatwet moet uitgevoerd worden en de doelstellingen dienen gerealiseerd te worden. Daar ga ik mij voor jou inzetten. Doe je ook mee?”

Yasmijn Wakker, HR & secretaris:

“Mijn naam is Yasmijn en dit jaar ben ik de HR-manager en Secretaris van de JKB! Mijn vijf grote liefdes zijn dansen, (goed) eten, films/series kijken, reizen en mijn huisdieren! Verder ben ik altijd wel te strikken voor een gezellig avondje kletsen onder het genot van een speciaalbiertje (of theetje)! Ik heb erg veel zin om mij dit jaar over de interne organisatie van de JKB te buigen en bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van deze toffe beweging!”

Daan Welling, penningmeester:

“Ik ben Daan, de penningmeester van komend jaar. Ik ben een politieke junkie, hardloper, en fanatiek koker. Voor een beter klimaat zijn ook centen nodig, en daar wil ik dit jaar voor zorgen. Maar dan wel volgens een economie dat past bij de visie van de JKB: Groen geld, dus.”

Jai Tjin-A-Ton, bestuurslid projecten:

“Mijn naam is Jai en dit jaar bestuurslid projecten. In mijn dagelijks leven ben ik plantpapa en te vinden in de sportschool om zo evenveel calorieën te verbruiken als ik inneem. Ik hoop aankomend jaar met de JKB nog meer zaden te planten voor een groenere wereld.

Aniek Moonen, bestuurslid Jonge Klimaatagenda:

“Ik ben Aniek en sommigen van jullie hebben mij afgelopen jaar leren kennen als bestuurslid Duurzame Innovatie. Ik vond het hier zó gezellig, dat ik me komend jaar inzet als bestuurslid JKA & Internationaal. Ik kijk ernaar uit om de lobby van de JKB in het binnen- en buitenland te gaan versterken komend jaar! Over mijzelf: ik woon in Amsterdam, leef voor eten en daag mezelf graag uit met nieuwe avonturen en hobby’s.”

Inky Vos, bestuurslid jongeren-organisaties:

“Ik ben Inky en ik ga aan de slag als bestuurslid Jongerenoganisaties! Ik word super enthousiast van politiek en duurzaamheid, en heb veel zin om aan de slag te gaan voor de JKB en samen te werken met andere jongeren die zich inzetten voor een meer duurzame wereld! In mijn vrije tijd hou ik van lekker eten, tekenen, en doe ik aan klassiek ballet. Soms stap ik ook op de racefiets of mijn longboard! Ik hoop komend jaar nog meer leuke jongerenorganisaties te ontmoeten die zich bij de JKB willen aansluiten!”

Merel Groot, bestuurslid Marketing & Communicatie:

Mijn naam is Merel en ik ben dit jaar bestuurslid marketing & communicatie. Mijn hobbies zijn lezen en af en toe een rondje hardlopen. Ik vind media, tekst en communicatie ontzettend interessant en ik ben altijd bezig met klimaat en duurzaamheid. Dit leek me dus de perfecte manier om de twee passies te combineren! Ik kijk er heel erg naar uit om me met alle enthousiastelingen van de JKB in te zetten voor een groenere wereld!

 

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws