Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

“92% van de jongeren vindt dat een compensatie betaald moet worden door de grootste vervuilers.”

15 dec, 2022 | Actueel, JKPanel

JKPanel november 2022: over de COP27

De Jonge Klimaatbeweging gaat ook dit panel verder met het verzamelen van de mening van jongeren voor onze politieke lobby’s en Jonge Klimaatagenda 3.0.

De klimaattop is erg belangrijk om wereldwijde doelen te stellen en afspraken te maken om de klimaatverandering tegen te gaan. In dit panel is onder andere gevraagd op welke manier huidige klimaatschade vergoed moet worden. 86.2% van de panelleden zegt dat de Europese Unie verantwoordelijk is voor vergoedingen voor de klimaatschade aan kwetsbare landen. Ook zegt 92% van de panelleden dat de grootste vervuilers de compensatie moet betalen.

Panelleden delen verder ook andere suggesties om de ongelijkheid in de klimaatscrisis op te lossen! Dit en de andere uitkomsten kun je allemaal hieronder vinden!

Wil je jouw stem ook laten horen?

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws