Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Position Paper kernenergie

30 nov, 2020 | Actueel

2 december 2020 wordt een rondetafel gesprek gehouden over kernenergie. Onze voorzitter Werner Schouten spreekt hier namens de Jonge Klimaatbeweging over de energie-transitie en de mogelijke plek van kernenergie hierin.

Koers op de 1.5-graadsamenleving

Nederland moet koers houden op een 1.5-graadsamenleving. Daar hebben we een emissieloos energiesysteem keihard voor nodig. Wij zijn de generatie die in 2050 de energierekening betaalt, het (kern)afval opruimt en met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt. Elke extra ton CO2 die tot 2050 wordt uitgestoten is een klimaathypotheek voor jonge en toekomstige generaties. Snelheid en daadkracht is nu nodig voor een geslaagde energietransitie!

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws