Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Scholieren spijbelen voor een duurzame toekomst, doe jij mee?

7 feb, 2019 | Actueel

Het is je vast niet ontgaan: vandaag kwamen meer dan 15.000 scholieren samen op het Malieveld om te demonstreren voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Na de scholierenprotesten in Zweden en België eisten nu Nederlandse jongeren een ambitieuzer klimaatbeleid. De tijd is nu om actie te ondernemen voor een duurzame toekomst. We kunnen niet langer wachten. Op 10 maart gaan we samen met zoveel mogelijk mensen – jong en oud – ook de straat op voor een duurzame toekomst.

De klimaatmars begint zondag 10 maart om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam.

Wij gaan met zijn allen de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet.

Wij steunen de spijbelaars en hopen dat de politiek eindelijk eens luistert naar al die jongeren die zich terecht zorgen maken over onze toekomst!

Meld je aan bij het Facebookevenement en nodig al je vrienden uit!

 

 

Foto: Gosse Bouma

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws