Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Wat kan ik als student of scholier doen voor het klimaat?

28 nov, 2022 | Actueel

Nu je op deze pagina bent, weet je het vast: klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. De Jonge Klimaatbeweging werkt daarom aan ambitieuzer klimaatbeleid. En als student of scholier kun je hierbij helpen! Ook zonder ervaring ben je welkom.

Ga direct naar de openstaande vacatures

 

Vrijwilligerswerk bij de Jonge Klimaatbeweging
We noemen onszelf meestal kortweg de JKB. Hier werken meer dan 70 vrijwilligers samen in kleine teams. Elk team heeft een eigen focus, bijvoorbeeld social media, events of klimaatlobby. Meer informatie vind je via onze pagina voor vacatures. Je kunt ook altijd mailen naar .

De meeste vrijwilligers zijn student of scholier. Natuurlijk ben je ook welkom als je een ‘volwassen baan’ hebt. Iedereen tussen de 16 en 32 is welkom. De meesten werken zo’n 8 uur per week voor de JKB. Natuurlijk is dat flexibel, want de ene periode is drukker dan de andere. Dit stem je met je eigen projectteam af.

 

Jouw ontwikkeling
Werken voor de JKB heeft veel voordelen. De belangrijkste zijn:

  • Je doet nuttig werk voor het klimaat
  • Je ontwikkelt professionele vaardigheden
  • Je leert meer over klimaatverandering en duurzaamheid

Wat je precies leert, verschilt natuurlijk per functie. Binnen de JKB is ook alle ruimte voor jouw eigen ideeën!

“Bij de JKB kan ik echte impact maken en iets bijdragen aan een nationale jongerenorganisatie. Ook leer ik veel over het beheren van een organisatie en het communiceren met externe partijen.” – Ruben Bruin (Secretarieel Manager van de JKB)

 

Een waardevol netwerk
Bij de JKB werken nu dus zo’n 70 vrijwilligers. Met veel ex-JKB’ers hebben we ook nog goed contact. Daarnaast werken we samen met vele studenten en scholieren van andere jongerenorganisaties.

Met de JKB vergroot je dus jouw netwerk! Vaak delen we relevante vacatures, nieuwsfeitjes of ideeën met elkaar. Zo leer je van jongeren die het klimaat ook belangrijk vinden.

En, hebbne we je kunnen overtuigen?

Geen tijd, maar wil je de JKB wél steunen?
De JKB kan altijd de steun gebruiken van donateurs. Doneren doe je hier.

Volg de JKB ook op Instagram, TikTok en LinkedIn. En schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo vergroten we samen ons bereik en kunnen we nog beter de stem van jongeren vertegenwoordigen!

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws