Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

We Are Tomorrow groot succes

22 okt, 2019 | Actueel, Persberichten

Op 12 oktober was het dan zo ver, het langverwachte klimaatfestival We Are Tomorrow! De deuren van de Zuiveringshal, Machinegebouw en het Theater van de Westergas gingen rond het middaguur open en het liep snel vol met enthousiaste jongeren.

Al sinds 7 uur die ochtend waren de vrijwilligers van de Jonge Klimaatbeweging hard aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten. Toen het festival echt begon kon iedereen opgelucht ademhalen: alles was onder controle en zou goedkomen! In het theater werd het spits afgebeten door Cas van Kleef, campagneleider van Greenpeace, met een wervelend betoog voor meer klimaatactie. In het Machinegebouw en de Foyer waren de eerste sessies bezig van Starters4Communities en de Schooldakrevolutie.

Het werd nog spannender toen de lancering van het We Are Tomorrow Global Partnership begon in het Theater. Minister Sigrid Kaag lanceerde daar samen met Bram Drijvers, projectleider van de Jonge Klimaatbeweging, het Global Partnership. Een volle zaal die gonsde van opwinding en interessante vragen afvuurde op de Minister.

In de Urban Jungle, Kapel, het Machinegebouw, de Werkkamer en de Foyer waren er die middag 17 verschillende sessies met onder meer Marcel Beukeboom, Rover Young, Ruben Jacobs (Klimaatgesprekken), Project CeCe, Smartcirculair, BIODIVERS, Slow Food Youth Network, Klimaat en Energiekoepel, Youth for Climate, de Natuurverdubbelaars en nog veel meer. Genoeg om duizend bezoekers een kijkje te laten nemen in de verschillende facetten van duurzaamheid.

Ondertussen sprak Anabella Meijer van Eerste Hulp bij Klimaatverandering in het Theater. Zij werd opgevolgd door de sessie genaamd Portefeuille vol Duurzaamheid, wat ging over het investeringsbeleid van banken en verzekeringsmaatschappijen. ASN bank, Achmea, Rabobank en ABN Amro spraken over hun investeringen en hoe deze in lijn gebracht konden worden met de visie van jongeren. Bovendien deden zij de belofte om het visiedocument naast hun investeringsbeleid te leggen en op korte termijn met jongeren het gesprek aan te gaan.

Na boeiende lezingen van Marieke Eyskoot (hoe leven we duurzamer en leuker?) en Tim Hofman (hoe voer ik succesvol campagne?) was de tijd aangebroken voor de kers op de taart: de lancering van de Jonge Klimaatagenda 2.0! Met Tim Hofman als moderator, de twee voorzitters Maarten (’18-’19) en Werner (’19-’20) en vier (!) Kamerleden op het podium kon het feest losbarsten. Lilianne Ploumen, Sandra Beckerman, Tom van der Lee en Matthijs Sienot werden aan de tand gevoeld over hun klimaat- en duurzaamheidsbeleid en de rol van jongeren in de politiek. Een boeiende, inspirerende en motiverende sessie die tot een hoogtepunt kwam op het overhandigen van de Jonge Klimaatagenda’s. Als dit geen impact maken is, dan weten wij het ook niet meer 🙂

Na deze intense en fantastische dag werd er nog heerlijk gegeten, gedronken en gedanst in de Zuiveringshal om te vieren dat wij de toekomst zijn. We Are Tomorrow!

Foto’s: Mick van Hesteren

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws