Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Vacature bestuurslid HR & Secretaris

11 feb, 2024 | Bestuursvacature

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en ben jij op zoek naar meer uitdaging dan je studie of baan? Wil je echt wat betekenen voor het klimaat? Vind je het leuk om met mensen het gesprek aan te gaan? Help jij mensen graag om het beste uit zichzelf te halen en haal jij energie uit het samenwerken met en er zijn voor anderen? Solliciteer dan nu voor de functie HR-manager & Secretaris bij de Jonge Klimaatbeweging!

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt invloed te hebben op de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst. Je leert veel over het aansturen van een jongerenorganisatie en het ondersteunen van vrijwilligers en krijgt daarnaast de ruimte om jezelf te ontwikkelen! Dit doe je samen in een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting met een breed netwerk.

 

Wat doe je?

Als HR-manager & Secretaris ben jij verantwoordelijk voor de interne organisatie van de Jonge Klimaatbeweging, dit maakt het dus een hele belangrijke functie! Je bent dan ook continu in contact met alle bestuursleden, voorzitters en vrijwilligers. Je werkt samen met het community team om een snel groeiende organisatie draaiende, leuk en gezond te houden. Je denkt na over de langetermijnplannen die nodig zijn voor de organisatie en ondersteunt in de uitvoering daarvan. Je zorgt er elke dag voor dat de organisatie een stukje beter en toegankelijker wordt, om er zo voor te zorgen dat nog meer mensen aan de slag kunnen bij de Jonge Klimaatbeweging.

Je bent vooral bezig met:

 • Zorgen voor een goedlopende organisatie, waarbij iedereen welkom is, gewaardeerd wordt en een fijne werksfeer heeft. Dit betekent dat je soms ook streng moet kunnen zijn!
 • Het online zetten van de vacatures en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers 
 • Ervoor zorgen dat nieuwe vrijwilligers goed ontvangen worden binnen de organisatie
 • De organisatie van de JKBreed, het tweemaandelijkse evenement waar alle actieve vrijwilligers weer samenkomen voor informatie én gezelligheid, samen met de werkgroep Events; 
 • Nauw samenwerken met het community team, waaronder;
  • De voorzitter, die de werkgroep leidt en ervoor zorgt dat alle projecten van het Community Team goed worden uitgevoerd zoals het Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek.
  • De secretarieel manager, die de administratie in de hele organisatie bijhoudt.
  • De interne communicatie manager, die constant werkt om de communicatie en samenwerking te stroomlijnen in een organisatie die heel snel gegroeid is. 
 • Algemene secretariële taken zoals het organiseren en voorbereiden van bestuursvergaderingen en voorzittersoverleggen;
 • Nadenken, brainstormen en uitvoeren van langetermijnprojecten binnen de organisatie;
 • Het onderhouden van contact met de bestuurscoach(es) en de vertrouwenspersoon.

 

Wie zoeken wij?

Als HR-manager en Secretaris ben jij:

 • Sociaal en geïnteresseerd in iedereen, waarbij je graag mensen het beste uit zichzelf ziet halen en mensen makkelijk te woord staat;
 • Scherp, zodat je mensen kan aanspreken voordat iets uit de hand loopt; 
 • Enthousiast en de lijm die mensen bij elkaar houdt;
 • Gestructureerd in jouw werken; 
 • Goed in en enthousiast over plannen en structuur aanbrengen;
 • Enthousiast over borrels, (bestuurs)trainingen en bijeenkomsten organiseren;
 • Rond de 24 uur per week beschikbaar, waaronder gemiddeld 2 avonden per week.

 

Wat hoogtepunten van het huidig bestuurslid HR & Secretaris

 • De JKBeste Wensen, een gezellige avond die elk jaar wordt georganiseerd om met alle vrijwilligers én oud-vrijwilligers samen het nieuwe jaar in te gaan. De HR & Secretaris organiseert dit samen met de werkgroep Events. 
 • De organisatie van het bestuursweekend naar Antwerpen. Tijdens het bestuursweekend bespreek je grote, belangrijke thema’s die op dat moment spelen, maar het is vooral ook heel gezellig en goed voor de teambuilding! 

 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 14 april via deze 

link: https://jongeklimaatbeweging.homerun.co/bestuurslid/nl/apply

In de week van 26 april wordt contact met je opgenomen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10, 11 & 12 mei, dus houd die alvast vrij in je agenda! Mocht je nog niet aan alle punten hierboven voldoen, maar lijkt deze functie jou supertof? Solliciteer dan toch! Binnen de Jonge Klimaatbeweging is er ook veel ruimte om te leren en te groeien in je functie.

De bestuursoverdracht start met het bestuursweekend van 24 t/m 26 mei. Hier leer je jouw medebestuursleden kennen en leren de huidige bestuursleden jou de fijne kneepjes van het bestuursvak. De rest van de bestuursoverdracht is in de maand juni, waar je verder kennismaakt met het bestuursleven door middel van trainingen, groepsontwikkingsmiddagen en je elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur welkom bent bij onze bestuursvergadering. Als nieuw bestuur kiezen jullie uiteraard zelf een vergadermoment dat het beste uitkomt na de wissel. 

Vragen? Dan mag je die altijd vragen! Stuur een mail naar , dan geeft het huidige bestuurslid jou antwoord op deze vragen.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws