Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Vacature Bestuurslid Marketing & Communicatie

11 feb, 2024 | Bestuursvacature

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud, heb jij een vlotte babbel en kan jij vol passie praten over duurzaamheid? Als bestuurslid Marketing & Communicatie ga je aan de slag met het opzetten van campagnes, het bedenken van ludieke acties en ben je eindverantwoordelijke voor onze social media kanalen.   Klinkt dit jou als muziek in de oren? Solliciteer dan nu voor de functie van Bestuurslid Marketing & Communicatie bij de Jonge Klimaatbeweging!

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt invloed te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst.

Met de nodige kennis over communicatie, leiderschap en social media kan jij je binnen deze functie ontwikkelen en kom je met grote namen uit het vak in contact om toffe samenwerkingen te realiseren. Je vergroot dit jaar je kennis over duurzame thema’s en draagt bij aan het bouwen van een duurzame toekomst voor huidige en toekomstige generaties. Dit doe je samen met een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting met een breed netwerk.

 

Wat doe je?

Als bestuurslid Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor alle communicatie van de Jonge Klimaatbeweging naar de buitenwereld. Je houd je onder andere bezig met het uitdenken van politieke campagnes of juist campagnes die gericht zijn om jongeren te helpen duurzamere keuzes te maken.  Onder jouw rol valt dan ook het coördineren van de verschillende werkgroepen die aan de slag gaan met concrete acties. Als bestuurslid ben jij  de persoon die de hele situatie overziet, interessante samenwerkingen inbrengt en de contactpersoon is voor onze externe partners. 

Jij bent vooral bezig met:

 • Het coördineren van drie werkgroepen om de JKB op de kaart te zetten in Nederland
 • Veel vergaderen en nadenken over strategische plannen
 • Het uitdenken en uitwerken van de communicatiestrategie van de Jonge Klimaatbeweging; 
 • Het coördineren van de  branding en alle uitingen van de Jonge Klimaatbeweging;
 • Samen met de campagnes werkgroep campagnes en ludieke acties bedenken en uitvoeren;
 • Samen met het social media team het brein achter onze Instagram, Facebook, TikTok & LinkedIn;
 • Het bijhouden van de website en nieuwsbrief, samen met de toppers van het marketingteam;
 • De promotie van onze evenementen, vacatures en projecten samen met het social media team;
 • Netwerken met andere organisaties tijdens samenwerkingen (zoals gezamenlijke campagnes of gedeelde social media posts);
 • Het kijken naar hoe de Jonge Klimaatbeweging nog meer mensen kan bereiken!

 

Wat breng jij mee?

Als bestuurslid Marketing & Communicatie ben jij:

 • Creatief en kom je met een verfrissende nieuwe blik om JKB op een betoverende manier op de kaart te zetten;
 • een ervaren social media tijger en kan je op een unieke manier uitdenken en uitwerken hoe dit jongeren bij de politiek kan betrekken;
 • Op de hoogte als het gaat om nieuwe trends op de online kanalen
 • Strategische ingericht waardoor je goed kan zien wie welke taak het beste kan doen;
 • Een echte samenwerker, ook met verschillende teams, zodat je de verschillende werkgroepen goed kan ondersteunen;
 • Kan jij goed teams leiden en ben je iemand die goed het overzicht bewaard, met drie werkgroepen aan jou verbonden is het belangrijk dat je taken kan delegeren zonder het overzicht te verliezen;
 • Rond de 16 tot 24 uur per week beschikbaar, waaronder tot wel 3 avonden per week.


Wat hoogtepunten van het huidige bestuurslid Marketing & Communicatie.

 • Social strategie neerzetten met toffe branding specifiek gericht op instagram
 • De COP28 bezocht in Dubai. Dit is een heel groot klimaat evenement waar de hele wereld samenkomt om te overleggen hoe we het klimaatprobleem moeten oplossen!
 • De Goed Nieuws posts die we samen met ASN Bank maken

 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 14 april via deze 

link: https://jongeklimaatbeweging.homerun.co/bestuurslid/nl/apply

In de week van 26 april wordt contact met je opgenomen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10, 11 & 12 mei, dus houd die alvast vrij in je agenda! Mocht je nog niet aan alle punten hierboven voldoen, maar lijkt deze functie jou supertof? Solliciteer dan toch! Binnen de Jonge Klimaatbeweging is er ook veel ruimte om te leren en te groeien in je functie.

De bestuursoverdracht start met het bestuursweekend van 24 t/m 26 mei. Hier leer je jouw medebestuursleden kennen en leren de huidige bestuursleden jou de fijne kneepjes van het bestuursvak. De rest van de bestuursoverdracht is in de maand juni, waar je verder kennismaakt met het bestuursleven door middel van trainingen, groepsontwikkingsmiddagen en je elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur welkom bent bij onze bestuursvergadering. Als nieuw bestuur kiezen jullie uiteraard zelf een vergadermoment dat het beste uitkomt na de wissel. 

Vragen? Dan mag je die altijd vragen! Stuur een mail naar , dan geeft het huidige bestuurslid jou antwoord op deze vragen.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws