Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Vacature Bestuurslid Penningmeester

11 feb, 2024 | Bestuursvacature

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en goed met cijfers? Ben je graag de spin in het web van een organisatie? Vind je het leuk om geld binnen te halen en weer uit te geven? En zie jij waar dat geld het beste heen kan gaan, om de impact van een organisatie te vergroten? Solliciteer dan nu voor de functie van Penningmeester!

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst. Je doet veel kennis op over groene geldzaken bij een ANBI (Algemene Nut Beogende Instelling) stichting en krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen! Dit doe je samen in een enthousiast en gemotiveerd team, als onderdeel van een snel groeiende stichting waar veel mogelijkheden liggen.

 

Wat doe je?

Als Penningmeester ben jij verantwoordelijk voor alle geldzaken van de Jonge Klimaatbeweging. De Jonge Klimaatbeweging kan zonder jou als financiële basis niet de effectiefste duurzaamheidsclub van Nederland blijven. Je zorgt ervoor dat al het geld op ethische wijze wordt opgehaald én uitgegeven. Ook zorg jij ervoor dat de vrijwilligers weten wat ze kunnen betalen, wat ze kunnen declareren en welke verwachtingen er bij de sponsoren leven. 

Jij bent vooral bezig met:

 • de boekhouding van de organisatie, samen met de boekhouder;
 • het opstellen van een begroting en een jaarafrekening, samen met de boekhouder, werkgroepen en bestuur;
 • toezien dat het geld binnen de Jonge Klimaatbeweging wordt uitgegeven volgens alle afspraken;
 • binnenhalen van nieuwe sponsors en inkomsten en het aangaan van partnerschappen;
 • het aangaan van duurzame partnerschappen;
 • het contact met donateurs, sponsors en fondsen.

 

Wat breng jij mee?

Als Penningmeester ben jij:

 • Niet bang voor een uitdaging: jij rust niet tot je alles eruit hebt gehaald wat er in zit;
 • Sociaal sterk en je hebt een vlotte babbel;
 • Niet bang om op iemand af te stappen of om de telefoon op te pakken;
 • Bekend met of geïnteresseerd in fondsenwerving en acquisitie: ervaring is een pré, maar zeker geen must;
 • Als een rots in de branding: jij hebt goed overzicht van de financiën en iedereen kan bij jou aankloppen met vragen hierover;
 • Assertief: je ziet kansen en springt in (het diepe) om deze te benutten;
 • Administratief sterk;
 • Enthousiast aan het verbeteren van bovenstaande kwaliteiten gedurende jouw bestuursjaar;
 • Rond de 16 uur per week beschikbaar, waaronder gemiddeld 2 avonden per week. 

 

Wat hoogtepunten van de huidige Penningmeester

 • Een organisatie zien groeien en samen de volgende stap kunnen zetten! Elke keer dat het lukt om een duurzaam fonds binnen te halen draagt enorm bij aan dit doel.
 • Nadenken over de lange termijn strategie van de Jonge Klimaatbeweging en werken aan het verder professionaliseren van de stichting!

 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 14 april via deze 

link: https://jongeklimaatbeweging.homerun.co/bestuurslid/nl/apply

In de week van 26 april wordt contact met je opgenomen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10, 11 & 12 mei, dus houd die alvast vrij in je agenda! Mocht je nog niet aan alle punten hierboven voldoen, maar lijkt deze functie jou supertof? Solliciteer dan toch! Binnen de Jonge Klimaatbeweging is er ook veel ruimte om te leren en te groeien in je functie.

De bestuursoverdracht start met het bestuursweekend van 24 t/m 26 mei. Hier leer je jouw medebestuursleden kennen en leren de huidige bestuursleden jou de fijne kneepjes van het bestuursvak. De rest van de bestuursoverdracht is in de maand juni, waar je verder kennismaakt met het bestuursleven door middel van trainingen, groepsontwikkingsmiddagen en je elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur welkom bent bij onze bestuursvergadering. Als nieuw bestuur kiezen jullie uiteraard zelf een vergadermoment dat het beste uitkomt na de wissel. 

Vragen? Dan mag je die altijd vragen! Stuur een mail naar , dan geeft het huidige bestuurslid jou antwoord op deze vragen.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws