Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Vacature bestuurslid Projecten

11 feb, 2024 | Bestuursvacature

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en ben jij op zoek naar meer uitdaging dan je studie of baan? Wil je echt wat betekenen voor het klimaat? Ben je geïnteresseerd in alles rond duurzaamheid en vind je het leuk om allerlei soorten projecten te managen die strijden voor een duurzame toekomst? Solliciteer nu voor de functie van bestuurslid Projecten!

De Jonge Klimaatbeweging biedt jou dé kans om echt inspraak te hebben in de Nederlandse politiek en jongeren te vertegenwoordigen voor een groene toekomst. Je doet veel kennis op over duurzaamheid, leert projecten en vrijwilligers managen en hebt de ruimte om jezelf te ontwikkelen! Dit doe je samen in een enthousiaste en gemotiveerde teams, als onderdeel van een snel groeiende stichting met een breed netwerk.

 

Wat doe je?

Als bestuurslid Projecten stuur jij de duurzame projecten aan binnen de Jonge Klimaatbeweging. Zo coördineer jij onze projecten JKB on Tour (scholentour), GROW (duurzaamheidsworkshops) en andere toffe events voor meer bewustwording over de klimaatcrisis. Jij bent dus volop aan het werk om meer jongeren te betrekken bij duurzaamheid!  

Je bent vooral bezig met:

 • Het aansturen van verschillende projectgroepen, waaronder JKB on Tour en GROW/events; 
 • Het eerste aanspreekpunt zijn voor externe partijen die projecten willen oppakken met de Jonge Klimaatbeweging;
 • Overzicht behouden over de projecten en beslissen welke projecten de meeste jongeren kunnen bereiken en enthousiast maken over de klimaatbeweging; 
 • Het continu verbeteren van de projecten en de verbinding met de waarden van de Jonge Klimaatbeweging. 

Wat breng jij mee?

Als bestuurslid Projecten ben jij:

 • Enthousiast en breed geïnteresseerd in duurzaamheid;
 • Goed in multitasken en meerdere losstaande projecten tegelijkertijd managen;
 • Sociaal en goed in teams aansturen;
 • Nieuwsgierig en altijd bereid na te denken met anderen over mogelijke projecten;
 • Goed georganiseerd en ga je overzichtelijk te werk;
 • Rond de 16 uur per week beschikbaar, waaronder gemiddeld 2 avonden per week. 

 

Enkele hoogtepunten van het huidig bestuurslid Projecten.

 • Samen met de voorzitter van SDG en directeuren van I&W, BZK en RVO was ik onderdeel van het plenaire panel tijdens de Beurs van de Circulaire Economie. 
 • Een sessie organiseren samen met de GROW werkgroep en Paul Schenderling over zijn boek Er is leven na de groei!
 • Samen met Trees for All de pilot draaien van het Trees for Scools project, waarin we op 3 MBO scholen ongeveer 600 leerlingen in een maand tijd hebben bereikt en we in totaal 3 teams van 10 MBO’ers konden vullen die aan de slag zijn gegaan om hun schoolplein te vergroenen. 

 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 14 april via deze 

link: https://jongeklimaatbeweging.homerun.co/bestuurslid/nl/apply

In de week van 26 april wordt contact met je opgenomen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10, 11 & 12 mei, dus houd die alvast vrij in je agenda! Mocht je nog niet aan alle punten hierboven voldoen, maar lijkt deze functie jou supertof? Solliciteer dan toch! Binnen de Jonge Klimaatbeweging is er ook veel ruimte om te leren en te groeien in je functie.

De bestuursoverdracht start met het bestuursweekend van 24 t/m 26 mei. Hier leer je jouw medebestuursleden kennen en leren de huidige bestuursleden jou de fijne kneepjes van het bestuursvak. De rest van de bestuursoverdracht is in de maand juni, waar je verder kennismaakt met het bestuursleven door middel van trainingen, groepsontwikkingsmiddagen en je elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur welkom bent bij onze bestuursvergadering. Als nieuw bestuur kiezen jullie uiteraard zelf een vergadermoment dat het beste uitkomt na de wissel. 

Vragen? Dan mag je die altijd vragen! Stuur een mail naar , dan geeft het huidige bestuurslid jou antwoord op deze vragen.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws