Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

“Volgens jongeren zorgt een kortere studie- en werkweek voor een positief effect op de lichamelijke en mentale gezondheid.”

2 aug, 2022 | Actueel, JKPanel

JKPanel juli 2022: mobiliteit, nieuwe economie en overheidsorganisaties

De Jonge Klimaatbeweging gaat dit panel verder met het verzamelen van de mening van jongeren voor de nieuwe versie van de Jonge Klimaatagenda, waarin de visie van jongeren over het jaar 2050 wordt beschreven.

Onze panelleden lieten weten dat zij in grote meerderheid – circa 80% – verwachten dat een kortere studie- en werkweek bijdraagt aan een goede lichamelijke en mentale gezondheid

Klinkt ook logisch toch? Desondanks wordt er bij opleidingen vaak uitgegaan van 40 uren aan les en leren. Tegelijkertijd is een kortere werkweek ook nog niet de norm geworden. Er is dus nog een wereld te winnen. Bij de lancering van de nieuwe Jonge Klimaatagenda (versie 3.0) nemen we deze uitkomsten mee: richting politiek en overheid!

In het panel van juli 2022 vroegen we naar jouw mening over de thema’s mobiliteit, nieuwe economie en overheidsorganisaties. Meer weten? Hieronder kun je enkele uitgelichte vragen bekijken!

Wil je jouw stem ook laten horen?

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws