Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

“Maak duurzaamheid een verplicht onderdeel van elk lesprogramma”

9 apr, 2022 | Actueel, JKPanel

JKPanel maart 2022: nieuwe economie, onderwijs en energie

De Jonge Klimaatbeweging gaat dit panel verder met het verzamelen van de mening van jongeren voor de nieuwe versie van de Jonge Klimaatagenda, waarin de visie van jongeren over het jaar 2050 wordt beschreven.

Steeds meer jongeren houden zich bezig met duurzaamheid en onze toekomst. Dat dit een belangrijk onderwerp is, blijkt ook uit het feit dat de jongeren in het JKPanel vinden dat duurzaamheid een verplicht onderdeel moet zijn binnen het onderwijs (MBO, HBO en WO). Het is nog niet duidelijk hoe we in Nederland op een duurzame manier met de toekomstige energievraag om willen gaan. Uit het panel is gebleken dat de meerderheid voor het gebruik van kernenergie in de komende jaren is.

Lees hieronder meer resultaten

Wil je ook jouw stem laten horen?

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws