Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

“Jongeren vinden dat er regels moeten komen voor reclames voor ongezond eten.”

15 jun, 2022 | Actueel, JKPanel

JKPanel mei 2022: voeding, mobiliteit en nieuwe economie

De Jonge Klimaatbeweging gaat dit panel verder met het verzamelen van de mening van jongeren voor de nieuwe versie van de Jonge Klimaatagenda, waarin de visie van jongeren over het jaar 2050 wordt beschreven.

Wist je dat ongeveer 70% van de jongeren die het panel invullen het er mee eens is dat reclames voor ongezond voedsel verboden zou moeten worden?

Wisten wij ook niet. We gaven hierbij de mogelijkheid om je antwoord toe te lichten. Dat gaf ook een genuanceerder beeld. Zo beargumenteert de één dat gedragsverandering nauwelijks werkt en dat verbieden een goed alternatief is. Terwijl de ander vindt dat verbieden te ver gaat en dat regelgeving een goede middenweg is.

 

In het panel van mei 2022 hebben we vragen gesteld over de thema’s voeding, mobiliteit en nieuwe economie. Meer weten? Hieronder zie je enkele vragen die we voor je hebben uitgelicht.

Wil je jouw stem ook laten horen?

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws