Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Transitieplan Landbouw – Alleen samen naar duurzame landbouw

12 jan, 2022 | Transitieplannen

De Jonge Klimaatagenda 2.0 beschrijft hoe ons voedsel geproduceerd wordt in 2050: ‘circulair en klimaatneutraal’. “We sluiten de kringlopen in de hele voedselketen en de voedselproducent is een sociaal en maatschappelijk betrokken ondernemer”.

Zo ver is het voorlopig nog niet. Het maatschappelijke en politieke debat rondom landbouw is gespannen en gaat over grote en moeilijke vraagstukken op gebied van ruimtegebruik, stikstof en klimaat. Om toch de hoognodige stappen te zetten richting de visie voor 2050 moeten de politiek, consumenten en boeren met elkaar gaan samenwerken en elkaar
verder helpen.

Het doel van dit plan is dan ook: dichterbij elkaar komen en beter samenwerken. Zonder samenwerking en begrip voor elkaar zal het niet mogelijk zijn om echte verandering teweeg te brengen en ambitieuze klimaatdoelen te behalen. Daarom doen wij voorstellen voor het mogelijk maken van een inclusieve transitie naar duurzame landbouw in Nederland.

De Jonge Klimaatbeweging zet zich in voor een wereld waar jongeren mee kunnen praten over hun toekomst. Wij zijn de generatie die zal moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering en verdienen het om onze eigen toekomst vorm te geven. Door te lobbyen en campagnes te voeren proberen we klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden.

Meer recent nieuws