Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Samen werken we aan een duurzame toekomst voor alle jongeren.

Voor jongeren is de Jonge Klimaatbeweging een kennisplatform. Een plek waar je leeftijdsgenoten vindt die (ook) bezig zijn met duurzaamheid. We willen graag dat je met ons meedoet, ook als je denkt dat je nog niet zoveel van duurzaamheid weet. Want jouw eigen perspectief is voor een ander altijd leerzaam. En hoe meer invalshoeken, hoe beter en inclusiever onze ideeën.

Samen bereiken we veel, namelijk:

>175

trainingen, lessen en events georganiseerd

>450

jongeren die zich al hebben ingezet namens JKB

>5.000

Jongeren bereikt met oa. klimaatlessen en dialogen

Uitgelichte projecten

De werkgroepen binnen de Jonge Klimaatbeweging zijn altijd bezig met nieuwe projecten bedenken om meer jongeren te bereiken en enthousiast te maken. Hieronder een aantal van onze uitgelichte en recente projecten!

GROW

Geen stoffige boeken, maar leuke trainingen, lezingen, workshops en een (jongeren)netwerk! Deze nieuwe skills en kennis helpen jou een positieve impact te maken.

JKB On Tour

Door heel Nederland gaan wij langs MBO’s om jongeren te informeren over duurzaamheid en hen op speelse wijze mee te nemen in de reis naar een duurzamere toekomst.

.

Jonge Klimaatpanel

Elke maand delen jongeren (onlinee) hun mening over allerlei klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken. Die input nemen we mee in onze gesprekken met politici en beleidsmakers!

Klimaatdialogen

De klimaatdialogen zijn hét moment waarop we met onze aangesloten en betrokken jongerenorganisaties in gesprek gaan over onze gezamenlijke visie op 2050.

.

“Super interessant en fijn dat de JKB zoveel kennis deelt. En het was ook nog eens gezellig!”

– James, student en JKB On Tour deelnemer

Samen met jou maken we

het verschil voor een groenere

en leefbare toekomst!

Benieuwd wat we nog meer doen?

In de politiek

Met het bedrijfsleven