🌲🎁 Plant mee aan een groenere toekomst! Doneer deze maand en draag dubbel bij. Bekijk de JKBos actie! 🎁🌲

🎁🌲 Doneer en plant mee aan een groenere toekomst! Bekijk de JKBos actie!

In 2019 lanceerde de Jonge Klimaatbeweging de Jonge Klimaatagenda 2.0. Deze agenda legt de visie van jongeren uit voor de toekomst. Hoe willen wij bijvoorbeeld wonen, werken en reizen in 2050? Hiermee was de uitdaging duidelijk! Maar hoe gaan wij daar komen? Daarvoor hebben we vijf transitieplannen geschreven. Deze plannen laten zien hoe wij bij onze visie in 2050 gaan komen! Dit doen we samen met al onze aangesloten jongerenorganisaties door het organiseren van klimaat dialogen of door input te verzamelen via enquêtes.

Deze plannen hebben nog niet alle oplossingen voor klimaatverandering, maar laten een deel van de oplossing zien. De komende tijd zullen meer van deze plannen volgen. Hiermee proberen we voor de politiek en het bedrijfsleven zo goed mogelijk duidelijk te maken wat het nu precies is wat jongeren zo belangrijk vinden.

Contactpersoon

Vragen of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op!

Tessa Dool

Tessa Dool

Bestuurslid Jonge Klimaatagenda

Transitieplan Mobiliteit – woon-werk verkeer

Transitieplan Mobiliteit – woon-werk verkeer

Om te zorgen dat onze planeet leefbaar blijft, moeten we onze leefstijl aanpassen. We moeten ons reisgedrag verduurzamen, zowel internationaal als in eigen land. Tijdens de coronacrisis hebben we een voorproefje gekregen van hoe duurzaam woonwerkverkeer eruit zou kunnen zien.

Lees meer
Transitieplan leiderschap: we hebben leiders nodig, geen volgers

Transitieplan leiderschap: we hebben leiders nodig, geen volgers

De klimaatcrisis is hier. Om een leefbare planeet door te geven aan volgende generaties, moet onze overheid lastige keuzes maken. We wachten al meer dan 50 jaar op ambitieuze klimaatactie. Het is nu tijd voor onze politieke leiders om te leiden in de klimaatcrisis, in plaats van te blijven volgen.

Lees meer