Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

In 2019 lanceerde de Jonge Klimaatbeweging de Jonge Klimaatagenda 2.0. Deze agenda legt de visie van jongeren uit voor de toekomst. Hoe willen wij bijvoorbeeld wonen, werken en reizen in 2050? Hiermee was de uitdaging duidelijk! Maar hoe gaan wij daar komen? Daarvoor hebben we vijf transitieplannen geschreven. Deze plannen laten zien hoe wij bij onze visie in 2050 gaan komen! Dit doen we samen met al onze aangesloten jongerenorganisaties door het organiseren van klimaat dialogen of door input te verzamelen via enquêtes.

Deze plannen hebben nog niet alle oplossingen voor klimaatverandering, maar laten een deel van de oplossing zien. De komende tijd zullen meer van deze plannen volgen. Hiermee proberen we voor de politiek en het bedrijfsleven zo goed mogelijk duidelijk te maken wat het nu precies is wat jongeren zo belangrijk vinden.

Contactpersoon

Vragen of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op!

Tishana Martijn

Tishana Martijn

Bestuurslid JKA & Internationaal

Transitieplan Bouwen – Toekomst Bestendig Bouwen

Transitieplan Bouwen – Toekomst Bestendig Bouwen

De Jonge Klimaatagenda (JKA) 2.0 beschrijft hoe jongeren in 2050 willen wonen. “In 2050 wonen we slim, efficiënt en groen, zowel in de stad als daarbuiten. We delen veel van onze ruimtes en bouwen met flexibele bouwsystemen voor nieuwe woonvormen. Alle woningen zijn...

Lees meer
Transitieplan Mobiliteit – woon-werk verkeer

Transitieplan Mobiliteit – woon-werk verkeer

Om te zorgen dat onze planeet leefbaar blijft, moeten we onze leefstijl aanpassen. We moeten ons reisgedrag verduurzamen, zowel internationaal als in eigen land. Tijdens de coronacrisis hebben we een voorproefje gekregen van hoe duurzaam woonwerkverkeer eruit zou kunnen zien.

Lees meer