Hey jij! Ook meedoen met de leukste klimaat- en jongerenorganisatie van NL? Bekijk onze vacatures!

Vrijwilliger bij JKB worden? Bekijk vacatures!

Het Bestuursteam van 2023-2024 voor een kerkgebouw.

Jonge Klimaatbeweging zoekt nieuw bestuur!

De bestuursvacatures zijn vanwege succes verlengd!!! 

De Jonge Klimaatbeweging brengt de stem van jongeren naar het klimaatdebat in Den Haag. Een jaar als bestuurslid biedt jou dé kans om echt invloed te hebben op de Nederlandse politiek en te bouwen naar een groene toekomst.

Dus ben jij op zoek naar meer uitdaging dan je studie of je baan? Wil je je handen uit de mouwen steken en meer betekenen voor het klimaat? Solliciteer dan nu voor Bestuurslid bij een van de grootste jongerenorganisaties van Nederland!

Het klimaat gaat iedereen aan! Ons doel is dan ook om alle jongeren in Nederland te bereiken. Daarom heten wij iedere jongere welkom bij de Jonge Klimaatbeweging, ongeacht leeftijd, gender, etniciteit, religie, opleidingsniveau, politieke voorkeur en klimaatervaring!

Wat krijg je ervoor terug?

De Jonge Klimaatbeweging is een jongerenorganisatie en draait geheel op vrijwilligers. We zijn een snel groeiende organisatie vol ideeën, waar constant nieuwe projecten kunnen worden opgepakt en je je nooit verveelt. Een bestuursjaar is de kans om jezelf te ontwikkelen en om je samen met een groep gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers in te zetten voor het behoud van onze planeet!

N
Veel ruimte voor eigen ontwikkeling, met behulp van een coach
N
Professionele bestuurservaring op doen
N
Je duurzame netwerk opbouwen (hallo nieuwe LinkedIn connecties!)
N
Hands-on leren over vrijwilligers- en teammanagement
N
Een maandelijkse vrijwilligersvergoeding
N
Vergoeding van je reiskosten

Enthousiast geworden? Lees dan verder bij de bestuursposities en solliciteer op z’n laatst op zondag 14 april!

Sollicitatieproces

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost een bestuursfunctie?

Het korte antwoord: Tussen de 16 en 32 uur.

Het lange antwoord: Het is belangrijk om te beseffen dat alle functies in het bestuur van de Jonge Klimaatbeweging serieus tijd vragen. Hoeveel tijd minimaal nodig is verschilt per positie. Denk er dus goed over na of en hoe een bestuursfunctie past in je planning. We vragen hier expliciet naar tijdens je sollicitatie, zodat we er samen achter komen of een bestuursfunctie bij de Jonge Klimaatbeweging in jouw planning past.

Krijg ik een vergoeding voor de bestuursfunctie?
De Jonge Klimaatbeweging wordt volledig door vrijwilligers gerund. Ook onze bestuursleden zetten zich vrijwillig in. Je krijgt een vergoeding van 150 euro per maand en we vergoeden je reiskosten.

Is de hoogte van deze vergoeding of geldzaken in het voor jou een hindernis om te solliciteren? Solliciteer dan toch! We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om een bestuursjaar te doen bij de Jonge Klimaatbeweging. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Wat houdt te bestuursoverdracht in?
Tijdens de bestuursoverdracht bereiden we je voor op het jaar door middel van trainingen en teambuilding. Je bent in deze periode elke woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur welkom bij onze bestuursvergadering. Als nieuw bestuur kiezen jullie daarna zelf een vergadermoment dat het beste uitkomt na de wissel.
Wat wordt er met mijn gegevens gedaan als ik solliciteer?
Om jouw sollicitatie mee te nemen in ons sollicitatieproces hebben we een aantal gegevens van je nodig. De Jonge Klimaatbeweging gaat bewust en eerlijk met je gegevens om: dit betekent dat de Jonge Klimaatbeweging persoonsgegevens verzamelt en verwerkt conform van toepassing zijnde privacywetgeving. We verzamelen minimale gegevens en verwijderen deze na de afloop van het gehele sollicitatieproces binnen maximaal 8 weken.
Ik heb nog een andere vraag! Bij wie kan ik terecht?
Leuk, die mag je die altijd stellen! Stuur een mail naar , dan krijg je zo snel mogelijk antwoord. Voor vragen over een specifieke functie kun je het huidige bestuurslid mailen, de mailadressen staan onderaan de vacatureteksten van die functie.
Voor meer informatie over de verschillende functies verwijzen je graag naar de vacatures. Die vind je hierboven! We zien je graag bij de sollicitaties!